Astrophytum Capricorne

Artikelnummer: 6013726921935 Plantpaspoort A: Astrophytum B: NL765431734 C: 263949 D: NL
Vorige Artikel 36 van 373 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)

Astrophytum Capricorne 5 vormen

We hebben 4 verschillende vormen van de Astrophytum Capricorne voor je. Je kan bij de keuze de vorm kiezen die je wilt hebben. Hieronder staan per vorm de uiterlijke eigenschappen beschreven. 

Astrophytum Capricorne

Standaard vorm van de Astrophytum Capricorne met donker bruine stekels en het planten lichaam is geheel bedenkt met witte stipjes.

Astrophytum Capricorne var. Niveum

Deze vorm van de Astrophytum Capricorne heeft lange geel bruine stekels en het plantenlichaam is geheel bedenkt met stippen.

Astrophytum Capricorne var. crassispinum

Deze vorm van de Astrophytum Capricorne heeft donkerbruine lange stekels en bijna geen witte stippen op het plantenlichaam. De ribben worden scherp gevormd als de cactussen groter worden. 

Astrophytum Capricorne var. aureum

Deze vorm van de Astrophytum Capricorne heeft geelbruine lange stekels en bijna geen witte stippen op het plantenlichaam. 

Astrophytum Capricorne subs. senile

Deze vorm van de Astrophytum Capricorne heeft geelbruine stekels die meer geregeld opzij groeien vanuit de areoelen. Dit is vooral goed zichtbaar bij jonge planten. Het plantenlichaam is bedekt met witte stippen. 

Algemene info Astrophytum Capricorne

De Astrophytum Capricorne is een mooie cactussoort die in de natuur in het noorden van Mexico in de Chihuahuanwoestijn voorkomt. Hier groeit de Astrophytum Capricorne in zanderige en rotsachtige grond. Net als bij vele andere Astrophytum soorten is het lichaam van de Astrophytum Capricorne bedekt met allemaal kleine witte stippen. Het plantenlichaam zelf is donkergroen van kleur. De stekels van de Astrophytum Capricorne zijn anders dan bij veel andere cactussoorten. Ze zijn wel scherp maar erg zacht en buigen gemakkelijk mee als je er tegenaan drukt. De kleur van de stekels van de Astrophytum Capricorne varieert van lichtgeel tot donkerbruin. Wanneer de planten jong zijn hebben ze nog geen grote stekels. Deze komen pas wanneer de planten ongeveer 3 cm groot zijn. De stekels van de Astrophytum Capricorne groeien gedraaid en alle kanten op. Hierdoor hebben ze wat weg van een hoorn.

De Astrophytum Capricorne lijkt op eerste gezicht op een bolcactus, maar groeit wanneer ze ouder wordt de hoogte in. Dit gebeurt wanneer de planten ongeveer 10 cm breed zijn. Uiteindelijk kan de Astrophytum Capricorne uitgroeien tot een flinke zuilcactus van wel 1,5 meter. Dit duurt wel lang, want een echt snelle groeier is de Astrophytum Capricorne niet. 

Wanneer de Astrophytum Capricorne het naar haar zin heeft bij je bloeit ze geregeld in de zomer. Vanuit de kop van de planten komen de 8 cm grote bloemen tevoorschijn. Ze bloeien meestal 2 tot 3 dagen en zijn felgeel van kleur met een rood hart. Ze produceren een lichtzoete geur. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Astrophytum Capricorne in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Deze Astrophytum Capricornecactus kan je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Astrophytum Capricorne beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel