Cylindropuntia Spinosior

Artikelnummer: 6013737519541 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-215834275 C: 806384 D: NL
Vorige Artikel 87 van 400 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Cylindropuntia Spinosior

De Cylindropuntia Spinosior is een mooie cactussoort. In de natuur groeit de Cylindropuntia Spinosior in de USA en in Mexico. De Cylindropuntia Spinosior groeit daar in woestijn en droge grasgebieden. De Cylindropuntia Spinosior maakt allemaal dunne stengels aan die bedenkt zijn met haar dunnen lichtbruin gekleurde stekels. Door deze groeivorm heeft de Cylindropuntia Spinosior in het Engels de bijnaam walkingstick cactus gekregen. 

De Cylindropuntia Spinosior groeit uit tot een kleine struik van maximaal 1,5-2 meter. Vanuit de hoofdstam maakt de Cylindropuntia Spinosior vele zijarmen aan die op hun beurt ook weer vertakken. De Cylindropuntia Spinosior gaat bij ons bloeien in het voorjaar en in het begin van de zomer. Bovenop de stengels van de Cylindropuntia Spinosior verschijnen haar prachtige bloemen. De bloemen van de Cylindropuntia Spinosior zijn roodroze van kleur.

Voor een aantal lokalen stammen is de Cylindropuntia Spinosior een belangrijke voedsel bron. Ze bakken de bloemknoppen, eten de vruchten wanneer de bloemen bestoven zijn maar ook de stengel worden gegeten nadat ze van hun stekels zijn ontdaan. 

Ikhebeencactus heeft mooie Cylindropuntia Spinosior cactussen voor je in een 5.5cm pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Cylindropuntia Spinosior  temperaturen verdragen tot -8°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Cylindropuntia Spinosior in de zomer 1x in de 3 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Cylindropuntia Spinosior houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cylindropuntia Spinosior beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel