Crassula Pyramidalis compacta

Artikelnummer: 6013729638649 Plantpaspoort A: Crassula B: NL-765431734 C: 84622 D: NL
Vorige Artikel 88 van 373 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 20 stuks

Crassula Pyramidalis compacta

De Crassula Pyramidalis compacta is een prachtige en erg zeldzame variant van de Crassula Pyramidalis. In tegenstelling tot de Crassula Pyramidalis groeit de compacta variant niet de hoogte in. Haar bladeren zitten nog dichter op elkaar en zijn erg fijn. In plaats van in de hoogte te groeien vertakt de Crassula Pyramidalis compactum vakar vanuit de onderkant van de hoofdstam. Het is erg lastig om de Crassula Pyramidalis compacta op te kweken. Hierdoor is het een zeldzame plant waar erg lastig aan te komen is. Wanneer de planten enkele centimeters groot zijn worden het weer erg gemakkelijke planten en geld dezelfde verzorging als de Crassula Pyramidalis. Wanneer de Crassula Pyramidalis compacta in de zon staat krijgen de bovenste bladeren van deze crassula een mooie paarse gloed.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie volgroeide Crassula Pyramidalis compacta planten in een 5,5cm pot.

 

Algemene informatie Crassula Pyramidalis

De Crassula Pyramidalis is een mooie Crassula soort met fijne bladeren. Deze groeien zeer dicht op elkaar en geven de Crassula Pyramidalis haar karrakteriekste vorm. De Crassula Pyramidalis komt in de natuur voor in het zuiden van de Grote Karoo woestijn in Zuid-Afrika. Hier groeit de Crassula Pyramidalis tussen lage begroeiing en op hevel toppen. 

De stammen van de Crassula Pyramidalis kunnen 15cm hoog worden en 2,5cm breed. Vanuit de stam vertakt de Crassula Pyramidalis als ze aan het groeien is. De stammen van de Crassula Pyramidalis zijn donkergroen van kleur. In de zomer kleuren de toppen van de plant oranje rood door de zon. 

De Crassula Pyramidalis bloeit maar 1 keer in haar leven. Dit gebeurt bij oude planten en na de bloei gaat deze Crassula dood. De Crassula Pyramidalis bloeit bij ons in de zomer. Als de Crassula Pyramidalis gaat bloeien veranderen de toppen van de plant is trossen met mooie witte bloemetjes. 

Ikhebeencactus heeft mooie vertakte Crassula Pyramidalis planten voor je in een 8,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   gemiddeld.

Water: Geef de Crassula Pyramidalis compacta in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Crassula Pyramidalis compacta houdt van een lichte standplaats.

 Voeding: 1x per maand in van mei tot september vindt de Crassula Pyramidalis compacta erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Crassula Pyramidalis kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel