Aloinopsis Schooneesii

Artikelnummer: 7446040169162 Plantpaspoort A: Aloinopsis B: NL-765431734 C: 278436 D: NL
Vorige Artikel 27 van 406 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Aloinopsis Schooneesii

De Aloinopsis Schooneesii is een mooie donkergroengekleurde succulent uit Zuid-Afrika. Daar groeit de Aloinopsis Schooneesii in de droge en dorre Boesmanstreek. Doordat er in de Boesmanstreek erg weinig regen valt, heeft de Aloinopsis Schooneesii een grote ondergrondse penwortel waarin zij water opslaat. Zo komt de Aloinopsis Schooneesii gemakkelijk een lange droge periode door. De Aloinopsis Schooneesii groeit uiteindelijk uit tot een cluster van allemaal kleinere rozetten. 

De bladeren van de Aloinopsis Schooneesii voelen vlezig aan en zijn donkergroen van kleur. De top van de bladeren zijn vlak en hebben allemaal kleine grijze tot bruine stippen. De bloemen verschijnen tussen de bladeren aan de top van de plant en zijn geelbruin van kleur. Bij ons in Nederland gaat de Aloinopsis Schooneesii aan het eind van de winter bloeien.

Wanneer de Aloinopsis Schooneesii ouder wordt, vormt de penwortel een prachtige caudex. Hier gaan echter wel veel jaren overheen. Vaak wordt deze succulent dan hoger in de pot gezet waardoor de caudex ook boven de grond uitkomt en zichtbaar is. De Aloinopsis Schooneesii is ook geschikt voor in een koude kas of ruimte, omdat deze plant temperaturen tot -12°C aankan. Vereiste hierbij is wel dat de grond waar de Aloinopsis Schooneesii in staat volledig is uitgedroogd.

De Aloinopsis Schooneesii is een succulent die je niet vaak tegenkomt. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie exemplaren van de Aloinopsis Schooneesii in een 5,5 cm-pot.  

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

 Water: Geef de Aloinopsis Schooneesii in het voorjaar, zomer en de herfst 1x per twee weken water. In de winter is 1x in de maand voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Aloinopsis Schooneesii lang in natte aarde staat, kan ze gaan rotten.

Licht: De Aloinopsis Schooneesii houdt van een zonnige tot lichte plaats. Hoe zonniger de standplaats hoe mooier de Aloinopsis Schooneesii gaat groeien.

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactusvoeding is voldoende voor de Aloinopsis Schooneesii.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de succulent, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel