Epiphyllum guatemalense monstruosa

Artikelnummer: 20201906TA11 Plantpaspoort A: Epiphyllum B: NL-550668241 C: D: NL
Vorige Artikel 127 van 373 Volgende
€ 16,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Epiphyllum guatemalense monstruosa​

De Epiphyllum guatemalense monstruosa is een prachtige Epiphyllum soort die in de natuur voorkomt in Guatemala. Hier zijn een aantal planten gevonden met krullend groeiende bladeren. Hiermee is er verder gekweekt en zo is deze mooie Epiphyllum guatemalense monstruosa plant ontstaan. De Epiphyllum guatemalense monstruosa heeft door haar vorm van haar bladeren de bijnaam krul bladcactus gekregen. 

In de natuur groeit de Epiphyllum guatemalense monstruosa in oksels van boomtakken, op mos of andere objecten. De bladeren van de Epiphyllum guatemalense monstruosa worden ongeveer 3 cm breed en 20 cm lang. Ze hebben een mooie groene kleur en groeien alsof ze om krulspelden gewikkeld zijn geweest. 

De Epiphyllum guatemalense monstruosa gaat bij ons in de zomer bloeien. Er verschijnen dan grote fel witte bloemen die meestal in de nacht open gaan en niet langer 1 dag bloeien. De bloemen gaan in de nacht open omdat de bloemen van deze Epiphyllum in de natuur worden bestoven door vleermuizen en motten. Wanneer de bloemen van de Epiphyllum guatemalense monstruosa  succesvol zijn bestoven groeien er mooie ronde roze zaadbessen aan. Deze zijn eetbaar en hebben een friszoete smaak. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Epiphyllum guatemalense monstruosa  planten in een 14cm kunststof hangpot. De Epiphyllum guatemalense monstruosa zijn erg fragiele planten maar ook erg makkelijk te stekken. Als er tijdens het transport een blad of deel ervan is losgekomen van de hoofdplant kan je deze weer in de grond steken. Dan groeit deze stek weer verder. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Epiphyllum guatemalense monstruosa​ 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. De aarde mag licht vochtig blijven tussen de watergiften in. Wanneer deze Epiphyllum lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Epiphyllum guatemalense monstruosa​ houdt van een lichte plaats. Een plek in de volle zon raden wij af.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Epiphyllum guatemalense monstruosa​ beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Epiphyllum kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als zijn buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 14 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel