Miqueliopuntia miquelii groot

Artikelnummer: 20201906TA29 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-765431734 C: 340465 D: NL
Vorige Artikel 132 van 378 Volgende
€ 29,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Miqueliopuntia miquelii

De Miqueliopuntia miquelii is een echt een unieke Opuntia soort die in de natuur voorkomt in een groot gebied in het noorden van Chili. Hier groeit de Miqueliopuntia miquelii in woestijngebieden in verschillende grondmengsels. De Miqueliopuntia miquelii kan goed tegen extreme hitte en weinig water. 

De Miqueliopuntia miquelii heeft een mooie blauwe kleur. De nieuw gegroeide bladeren zijn eerst frisgroen van kleur als ze aan het groeien zijn. Daarna wanneer ze uitgegroeid zijn kleuren ze naar de mooie blauwe kleur. De stekels van de Miqueliopuntia miquelii zijn erg scherp kunnen wel 5cm lang worden en hebben een lichte witgele kleur. De Miqueliopuntia miquelii groeit erg langzaam en maakt maar enkele nieuwe bladeren per jaar. Toch kan de Miqueliopuntia miquelii na verloop van tijd uitgroeien tot een flinke struik van 1,5 tot 2 meter hoog. 

Om de Miqueliopuntia miquelii in bloei te krijgen is een flinke uitdaging. Meestal gaat de Miqueliopuntia miquelii pas bloeien na enkele tientallen jaren. Sommige planten van de Miqueliopuntia miquelii zijn pas voor het eerst gaan bloeien na 50 jaar. Toch wanneer de Miqueliopuntia miquelii gaat bloeien wordt je echt beloond. Vanuit de bovenkant van het blad groeien mooie tot wel 8cm grote wit tot witroze bloemen.

De Miqueliopuntia miquelii is een unieke cactussoort die je niet vaak tegenkomt. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie oude Miqueliopuntia miquelii planten in een 15 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Miqueliopuntia miquelii in de zomer 1x in de 3 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Miqueliopuntia miquelii houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht geeft de tanden op de bladeren een mooie paarse kleur.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Miqueliopuntia miquelii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 15 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel