Aloë Polyhylla

Artikelnummer: 20201906TA31 Plantpaspoort A: Aloe B: NL-765431734 C: D: 324088 D: NL
Vorige Artikel 31 van 386 Volgende
€ 12,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Aloë Polyhylla

De Aloë Polyhylla is een prachtige Aloësoort die in de natuur voorkomt in de Malutibergen in Lesotho. Ook zijn er Aloë Polyhyllaplanten gezien in het Drakenberggebied. De Aloe Polyhylla staat bekend om haar spiraalgroei. Wanneer de planten wat ouder worden beginnen de bladeren naar links of naar rechts af te buigen. Hierdoor ontstaat er een prachtige spiraal van groene bladeren. Door deze groeiwijze heeft de Aloë Polyhylla de bijnaam spiraalaloë gekregen. 

De bladeren van de Aloë hebben een frisgroene kleur. Jonge planten van de Aloë hebben nog een grijzige gloed op de bladeren. De Aloë groeit in de natuur in berggebieden op hoogtes tot 3400 meter. Hierdoor kunnen ze koude temperaturen aan. Oude planten sneeuwen in de natuur zelfs weleens onder, omdat ze tot aan de sneeuwgrens groeien. 

De Aloë Polyhylla is geen langzame groeier. Wanneer je haar van april tot oktober buiten zet, zal ze dit ook erg waarderen. Een zonnige plaats buiten zorgt ervoor dat de planten mooi vol groeien. De zon zorgt er ook voor dat de plant eerder en mooier in een spiraal gaat groeien. De Aloë Polyhylla kan uiteindelijk uitgroeien tot een flinke plant van wel 80 cm in doorsnede. 

Wanneer de Aloë Polyhylla het naar haar zin heeft bij je, verschijnt er uit het hart van de plant een grote bloemstengel. Deze kan wel 70 cm hoog worden. Aan de bloemstengel hangen allemaal rode tot zalmroze klokvormige bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aloë Polyhyllaplanten in een 12 cm-pot staan. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Aloë Polyhylla in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Aloë Polyhylla houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Aloë Polyhylla beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Aloë kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel