Espostoa guentheri (Vatricania guentheri)

Artikelnummer: 20201906TA34
Vorige Artikel 157 van 403 Volgende
€ 24,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Espostoa guentheri (Vatricania guentheri)

De Espostoa guentheri is een mooie cactussoort die in de natuur voorkomt in een relatief klein gebied in het oosten van Bolivia. Hier groeit de Espostoa guentheri  op berghellingen op een hoogte van 800-1300 meter. 

De Espostoa guentheri heeft een fijne geel gekleurde stekels. Het plantenlichaam is frisgroen van kleur. De top van deze cactus is altijd iets puntiger gevormd waar de nieuw groei begint. Deze combinatie van kleuren en vorm geeft de Espostoa guentheri haar karakteristieke uiterlijk. De stammen van de Espostoa guentheri kunnen tot 3 meter hoog worden en 10cm breed. Wanneer de Espostoa guentheri ouder wordt gaat ze vaker vertakken. Deze nieuwe zijscheuten groeien van onderaf uit de hoofdplant. 

Wanneer de Espostoa guentheri 50cm hoog is kan ze haar cephalium gaan maken. Dit kan echter ook nog later gebeuren. De plant begint hiermee wanneer ze er zin in heeft. Het cephalium bij de Espostoa guentheri is een wollige laag aan een kant van de plant die over de stekels ligt. Dit Cephalium bij Espostoa guentheri heeft een oranje bruine kleur. 

Wanneer de Espostoa guentheri een cephalium heeft gevormd kan ze ook gaan bloeien. De bloemen van de Espostoa guentheri verschijnen door het Cephalium heen. Ze zijn tot 8 cm groot, buisvormig en hebben een zachte gele kleur. De Espostoa guentheri bloeit bij ons in de zomer. 

De Espostoa guentheri was vroeger ingedeeld in het geslacht Vatricania.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Espostoa guentheri cactussen in een 17cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Espostoa guentheri  1x in de twee weken water. Geen water geven als de aarde nog niet is uitgedroogd.

Licht: De Espostoa guentheri ​houdt van een lichte en zonnig plaats. Dit bevorderd een mooie groei en behoud de prachtige gele kleur van haar stekels

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Espostoa guentheri beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

* De Espostoa guentheri was vroeger ingedeeld in het geslacht Vatricania.

Specificatie Omschrijving
potmaat 17 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel