Adromischus Trigynus (Adromischus rupicola)

Artikelnummer: 20201906TA37 Plantpaspoort A: Adromischus B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 9 van 414 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Adromischus Trigynus (Adromischus rupicola)

De Adromischus Trigynus is een mooie en compacte Adromischussoort die in de natuur voorkomt in berggebieden in Zuid-Afrika ten zuiden van de kleine Karoowoestijn. Hier groeit de Adromischus Trigynus tussen stenen en kiezels op rotshellingen. 

De bladeren van de Adromischus Trigynus zijn rond van vorm en erg vlezig. Ze hebben een grijsgroene kleur met een prachtig roodpaars stippenpatroon erom. Deze stippen zitten aan beide zijden van de bladeren en kleuren meer wanneer de Adromischus Trigynus een zonnige plaats krijgt. De bovenrand van de bladeren heeft een lichte witgroene kleur.

Oudere planten van de Adromischus Trigynus vormen een grote caudex net boven de grond. Hierin slaat de Adromischus Trigynus naast de bladeren een grote hoeveelheid water op om zo een periode van droogte door te komen.

Wanneer de Adromischus Trigynus het naar haar zin heeft bij je, gaat ze in het voorjaar bloeien. Vanuit het hart van de plant groeien de bloemstengels met daaraan allemaal grijsrode buisvormige bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Adromischus Trigynus planten in een 5,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Adromischus Trigynus in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geeft. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Adromischus Trigynus​ houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: De Adromischus Trigynus vindt voeding 1x per maand erg lekker, van mei tot september.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Adromischus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel