Cyrtanthus Spiralis caudex

Artikelnummer: 20201906TA54 Plantpaspoort A : Cyrtanthus B: NL-765431734 C: 346810 D: NL
Artikel 88 van 358
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 42 stuks

Cyrtanthus Spiralis

De Cyrtanthus Spiralis is een prachtige caudex plant. In de natuur komt de Cyrtanthus Spiralis voor in Zuid-Afrika vlak bij de Algoa baai. Hier groeit de Cyrtanthus Spiralis op zanderige vlaktes waar vochtige lucht vanuit de baai neerslaat. 

De Cyrtanthus Spiralis bestaat uit twee delen. Een ondergrondse knal waarin de plant vocht opslaat om zo een lange droge periode door te komen. Boven de grond groeien haar groene langwerpige bladeren. Deze groeien gedraaid en krullen aan het einde van het blad op. 

Omdat de Cyrtanthus Spiralis van oorsprong in Zuid-Afrika groeit is haar rust periode in de zomer. In deze periode sterven de bladeren af en hoeft de plant geen water te hebben. Aan het einde van de zomer verschijnt eerst de bloem van de Cyrtanthus Spiralis en als deze is uitgebloeid pas de nieuwe bladeren. De bloem van de Cyrtanthus Spiralis groeit op een bloemstengel en heeft meestal 3 tot 4 rode klokvormige bloemen eraan die een licht zoete geur verspreiden. De groeiperiode van de Cyrtanthus Spiralis is in de herfst en winter. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Cyrtanthus Spiralis planten in een 8,5cm.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: gemiddeld

Water: Geef de Cyrtanthus Spiralis in haar groeiseizoen 1x in de 3 weken water. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Wanneer de Cyrtanthus Spiralis in rust gaat, hoef je deze caudex geen water te geven totdat ze weer begint te groeien.

Licht: Geef de Cyrtanthus Spiralis een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in het groeiseizoen (cactusvoeding) en deze Cyrtanthus Spiralis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze plant of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel