Haworthia Turgida

Artikelnummer: 20201906TA58 Plantpaspoort A: Haworthia B: NL-765431734 C: 212066 D: NL
Vorige Artikel 89 van 437 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Haworthia Turgida

De Haworthia Turgida is een mooie Haworthia soort die in de natuur voorkomt in Zuid-Afrika. Hier groeit de Haworthia Turgida in kalksteen gebieden, vaak in de schaduw van andere planten. De volle zon is op deze plaatsen te intens voor de Haworthia Turgida.

De Haworthia Turgida heeft groene tot groen gele bladeren waar boven op een prachtig patroon van witte lijnen te zien is. De Haworthia Turgida blijft vrij compact. Oude planten van de Haworthia Turgida groeien uit tot een diameter van 12 cm met wel 40 dicht op elkaar groeiende bladeren. 

De Haworthia Turgida maakt vanuit de basis aan de onderkant geen zijscheuten aan. Wanneer de Haworthia Turgida het naar haar zin heeft bij je krijgt ze in het voorjaar bloemen. Deze groeien vanuit het hart van de plant aan een bloemstengel. De bloemen zijn grijsgroen van kleur en klokvormig. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Haworthia Turgida planten in een 5,5 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Haworthia Turgida in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x in de maand water. Belangrijk bij deze Haworthia is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Haworthia Turgida houdt van een lichte half schaduw plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Haworthia Turgida beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Haworthia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel