Coryphantha clavata subs. stipitata

Artikelnummer: 20201906TA60 Plantpaspoort A: Coryphanta B: NL-765431734 C: 341447 D: NL
Vorige Artikel 56 van 270 Volgende
€ 5,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 4 stuks

Coryphantha clavata subs. stipitata

De Coryphantha clavata subs. stipitata is een mooie cactussoort die in de natuur voorkomt in Mexico. Hier groeit de Coryphantha clavata subs. stipitata in droge grasgebieden. De Coryphantha clavata subs. stipitata heeft een mooie bolvormig plantenlichaam met uitstekende tuberkels waaruit de naalden groeien. Tussen de tuberkels groeit een licht gekleurd wollig pluisje. 

De naalden groeien opzij en elke areool heeft een centrale doorn met een haakvorm. Deze doorn kan wel 5 cm lang worden en heeft een gele tot bruine kleur. 

Wanneer de Coryphantha clavata subs. stipitata het naar haar zin heeft gaat ze in het voorjaar en de zomer bloeien. Vanuit de kop van de cactus verschijnen haar geel witte bloemen die een aantal dagen open blijven. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Coryphantha clavata subs. stipitata planten in een 10,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Coryphantha clavata subs. stipitata in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft.

Licht: Geef de ACoryphantha clavata subs. stipitata een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Coryphantha clavata subs. stipitata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel