Astrophytum Ornatum medium

Artikelnummer: 20201906TA65
Vorige Artikel 51 van 406 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Astrophytum Ornatum

Wanneer je stippels en stekels combineert krijg je deze cactus. Astrophytum Ornatum is de stekeligste in de familie. Het is ook de gemakkelijkste, minst eisende en snelst groeiende onder de Astrophytums. De witte stippels heeft deze Astrophytum niet zonder een rede. Deze beschermen de cactus tegen de volle zon en in het wild kleuren ze vaak naar lichtgrijs. Dit geeft de Astrophytum wanneer deze nog klein is camouflage en beschermd de cactus tegen herbivoren die er graag een hapje uit nemen. In de natuur komt de Astrophytum in een groot gebied in het zuiden van Mexico voor. Hier groeit deze cactus op berghellingen op een hoogte van 800 tot 2000 meter.

Zoals de meeste Astrophytum soorten groeit de Astrophytum Ornatum eerst bolvormig. Wanneer deze ouder wordt stop die met in de breedte groeien en wordt die langer. Uiteindelijk kan deze Astrophytum uitgroeien tot een cactus van 90 tot 110cm hoog en 25cm tot 30cm breed.

In de zomer verschijnen er vanuit de kop van deze Astrophytum Ornatum grootte gele bloemen met een diameter van 5cm. Deze ruiken erg lekker en zijn een pracht om te zien. De Astrophytum Ornatum bloeit wel pas wanneer de plant een diameter van minimaal 11cm heeft en een leeftijd tussen de 8 en 12 jaar.

Ikhebeencactus heeft mooie Astrophytum Ornatum cactussen in een 13 cm-pot

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Astrophytum Ornatum in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: een zonnige standplaats vindt deze Astrophytum Ornatum cactus erg lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Astrophytum Ornatum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 *Incidenteel hebben wij grotere formaat Astrophytum Ornatums. Mocht je hier interesse in hebben neem dan contact op met ikhebeencactus.nl voor de beschikbaarheid.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 13 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel