Dudleya Brittonii klein

Artikelnummer: 20201906TA52 Plantpaspoort A: Dudleya B: NL-765431734 C: 277356 D: NL
Vorige Artikel 94 van 373 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Dudleya Brittonii

De Dudleya Brittonii is een mooie en uniek vetplant soort die in de natuur voorkomt in Baja Calafornia in Mexico. Hier groeit de Dudleya Brittonii in goed doorlatende grond op rotshellingen in kustgebieden. 

De Dudleya Brittonii maakt lange dunne bladeren die omhoog groeien. De bladeren van de Dudleya Brittonii hebben een grijs groene kleur met daarop een witte wax laag. De wax laag op de bladeren filtert grote hoeveelheden UV licht en zorgt ervoor dat het vocht in de bladeren niet verdampt. Hierdoor kan de Dudleya Brittonii goed warme droge zomers overleven. In de winter heeft de Dudleya Brittonii ook geen mooie met vochtige lucht en lage temperaturen.

De Dudleya Brittonii groeit langzaam. De plant kan uiteindelijk uitgroeien tot een hoogte van 50 cm. Wanneer de Dudleya Brittonii het naar haar zin heeft bij je gaat ze aan het eind van de zomer en herfst bloeien. Vanuit de plant groeit een bloemstengel met daaraan allemaal kleien gele klokvormige bloemen. 

Als je goed voor je Dudleya Brittonii zorgt koop je een vriend(in) voor het leven. Dudleya Brittonii staan er bekend om dat ze wel 100 jaar oud kunnen worden. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Dudleya Brittonii vetplanten in een 5,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Dudleya Brittonii in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 1 tot 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Dudleya Brittonii een zonnige standplaats. Dit houd de plant mooi compact en op kleur

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Dudleya Brittonii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Dudleya kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel