Portulacaria Afra variegata lemon Spekboom

Artikelnummer: 20201906TA86 Plantpaspoort A: Portulaca B: NL-265765765 C: 492938 D: NL
Artikel 310 van 358
€ 4,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Portulacaria Afra variegata lemon spekboom

Dit is een mooie vetplant met allemaal kleine blaadjes en kan uitgroeien tot een flinke struik van 2,5 tot 5 meter hoog. Schrik niet, dit duurt een hele tijd (deze vetplant kan 200 jaar oud worden) en je kunt deze vetplant gemakkelijk snoeien of bijknippen. Hierdoor wordt die ook vaak gebruikt als bonsai. Deze vetplant verliest zijn blaadjes niet. De blaadjes zijn vlezig. Het blad en steelkleur van de Portulacaria Afra variegata lemon is anders dan bij de normale en variegata Portulacaria afra. Het blad van de Portulacaria Afra variegata lemon is in het midden geel gekleurd en de buiten randen zijn groen. De steel heeft een mooie paarsrode kleur. Deze kleur loopt voor een gedeelte over op het begin van het blad. De Portulacaria Afra variegata komt in de natuur voor in de Karoo en de provincies West- en Oost-Kaap van Zuid-Afrika. De lokale bevolking noemt deze vetplant ook wel spekboom of olifantkos (olifantenvoer). De Olifanten vinden de bovenste blaadjes het lekkerst en kunnen daarvan tot wel 200 kg per dag eten. Niet alleen de olifanten eten de blaadjes van deze vetplant. In lokale restaurants worden de bladeren veel gebruikt in salades. Ze hebben een frisse citroensmaak.

Naast dat deze leuke vetplant opgegeten wordt kan hij grote hoeveelheden CO₂ opnemen en omzetten in zuurstof en vastgelegde koolstof. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Portulacaria Afra variegata lemon planten in een 8,5cm-pot

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Portulacaria Afra variegata lemon in de zomer geregeld water. 1x per 1 tot twee weken. Wel wachten tot de aarde is uitgedroogd tussen de twee water beurten. In de winter af en toe water geven.

Licht: Geef de Portulacaria Afra variegata lemon een zonnige tot half zonnige plaats en hij is blij met je.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Portulacaria Afra variegata lemon beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Portulacaria afra variegata lemon spekboom kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel