Boswellia neglecta

Artikelnummer: 20201906TA124 Plantpaspoort A: Boswellia B: NL-765431734 C: 346359 D: NL
Vorige Artikel 45 van 270 Volgende
€ 29,95 (inclusief 9% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Boswellia neglecta

De Boswellia neglecta is een prachtige boomvormige caudex soort. In de natuur groeit de Boswellia neglecta in een groot gebied in Ethiopië, Kenia, Somalië Tanzania en Uganda. Hier groeit de Boswellia neglecta in droge en zonnige gebieden. 

De Boswellia neglecta kan veel water in haar stam opslaan. Zo komt ze lange periodes van droogte door. De Stam van de Boswellia neglecta heeft een bruingrijze kleur. Vanuit de hoofdstam maakt de Boswellia neglecta haar zijtakken met daaraan allemaal kleine ovale groene bladeren. De Boswellia neglecta is geen snelle groeier, maar kan uiteindelijk uitgroeien tot een boom van wel 5 meter hoog en 30cm breed. 

De Boswellia neglecta is geschikt om als bonsai te gebruiken. Wanneer je de zijtakken vaak snoei krijg je een dikkere stam. Maar je kan deze natuurlijk er ook gewoon aan laten zitten. Dan krijg je een volle boom vorm. 

Wanneer de Boswellia neglecta het naar haar zin heeft bij je en warm overwinterd kan ze in de herfst gaan bloeien. Aan de uiteinden van de takken groeien kleine stengels met daaraan kleine witte bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Boswellia neglecta planten in een 17cm pot. Iedere plant groeit uniek. Hierdoor is zijn ze elke keer weer net even anders.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Boswellia neglectain de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Boswellia neglecta houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in van mei tot september vindt de Boswellia neglecta erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Boswellia neglecta kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 17 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel