Lithops karasmontana Lateritia " red tops "

Artikelnummer: 6013735663635 Plantpaspoort A: Lithops B: 765431734 C 202197 D: NL
Vorige Artikel 32 van 378 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 15 stuks

Lithops Karasmontana mickbergensis Red Top (Lateritia)

Deze prachtige variant van de Lithops Karasmontana staan bekend om de intens rode kleur van de tekening boven op het blad. De variant Red Tops is in de cultuur gekweekt vorm die extra rode bladeren heeft. De bloemen van de Lithops Karasmontana red tops zijn satijn wit van kleur en kunnen een diameter van 4,5cm bereiken. De bloemen gaan meestal in de herfst en begin van de winter open.

Een volwassen plant van de Lithops Karasmontana red tops bereikt een doorsnede van 2,5 tot 3 cm. Hier doet de wel meerdere jaren over. Deze Lithops soort staat er bekend om langzaam te groeien.

Ikhebeencactus heeft voor jou prachtige clusters met Lithops Karasmontana red tops planten in een 8,5cm pot. Hierdoor heb jij in een keer een prachtige groep met deze erg gewilde levende steentjes.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Algemene informatie Lithops succulente

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter dan de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze vaak lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich vaak grotendeels in het zand terugtrekken waardoor alleen nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Lithops Karasmontana mickbergensis Red Top in de lente, zomer en herfst geregeld water. In de winter weinig water

Licht: De Lithops Karasmontana mickbergensis Red Top houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Karasmontana mickbergensis Red Top beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de levende steentjes kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel