Selenicereus Anthonianus

Artikelnummer: 20201906TA140 Plantpaspoort A: Selenicereus B: NL-765431734 C:369369 D: NL
Vorige Artikel 364 van 403 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 11 stuks

Selenicereus Anthonianus 

De Selenicereus Anthonianus is een prachtige cactussoort die in de natuur voorkomt in Mexico. Hier groeit de Selenicereus Anthonianus op bomen in subtropische gebieden. De Selenicereus Anthonianus heeft een unieke vorm in haar blad. Deze heeft wat weg van een zaag of een visgraat. Hierdoor wordt de Selenicereus Anthonianus ook wel de Fishbone cactus genoemd. De bladeren van de Selenicereus Anthonianus kunnen we tot 60cm lang worden en gaan naar beneden hangen. Hierdoor is de Selenicereus Anthonianus ook goed geschikt voor in een hangpot of voor in een hogere pot.

De Selenicereus Anthonianus heeft eigenlijk wat uiterlijk betreft erg veel weg van de Epiphyllum Anguliger zaagcactus. Deze heeft ook dezelfde bladvorm. Het grote verschil zit hem bij deze planten vooral in de bloemen. De Selenicereus Anthonianus krijgt prachtige grote roze crème gekleurde bloemen terwijl de Epiphyllum Anguliger witte crème gekleurde bloemen krijgt. Daarnaast is de Epiphyllum Anguliger een makkelijkere plant om te verkrijgen omdat die erg veel gekweekt wordt in Europa. De Selenicereus Anthonianus wordt juist weer veel op het Amerikaanse continent gekweekt en is hierdoor lastig te verkrijgen in Europa. 

Wanneer de Selenicereus Anthonianus het naar haar zin heeft gaat ze in de zomer bloeien bij ons. Dat is een echte pracht. Uit de zijkanten van de bladeren verschijnen haar prachtige roze-creme gekleurde bloemen die wel 15cm groot kunnen worden. De bloemen bloeien meestal maar 1 nacht en verspreiden een ligt zoete geur. De bloemen gaan in de avond wanneer het begint te schemeren op en sluiten weer wanneer de zon opkomt. 

Deze cactus is erg fragiel, maar doordat ze gewild is en een prachtig uiterlijk heeft willen we haar toch aanbieden. We pakken deze cactussen zo goed mogelijk in. Toch kan het voorkomen dat er tijdens het transport enkele stengels afbreken. Deze kan je na +- 2 weken drogen weer oppotten. Deze groeien dan vanaf het voorjaar weer verder.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Selenicereus Anthonianus cactussen in een 6.5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Selenicereus Anthonianus  1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Epiphyllum Selenicereus Anthonianus  lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Selenicereus Anthonianus  houdt van een lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Selenicereus Anthonianus  beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel