Crassula rogersii

Artikelnummer: 20201906TA143 Plantpaspoort A: Crassula B: NL-765431734 C:233646 D: NL
Vorige Artikel 72 van 271 Volgende
€ 3,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 10 stuks

Crassula rogersii

De Crassula rogersii is een mooie Crassula soort die in de natuur voorkomt in Zuid-afrika in de Oostkaap provincie. Hier groeit de Crassula rogersii in zanderige en rotsachtige gebieden. 

De Crassula rogersii maakt allemaal stengels van 15 tot 25cm lang met daaraan allemaal ovaal gevormde vlezige bladeren. In haar bladeren kan de Crassula rogersii veel water opslaan om zo lange droge perioden door te komen. De Crassula rogersii kent twee kleuren. In de winter wanneer de zon minder scherp is bij ons heeft ze prachtige frisgroene bladeren en groen rode stengel. Wanneer bij ons de zon feller wordt in het voorjaar en zomer zie je de bladeren verkleuren naar oranje geel met een mooie rode gloed langs de rand van het blad. De stengels kleuren dan naar roodpaars. 

In deze twee seizoenen is de Crassula rogersii een totaal andere plant. Wanneer de Crassula rogersii het naar haar zin heeft bij je gaat ze in de herfst bloeien. Uit de kop van de vetplant groeien trossen met kleine gele bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Crassula rogersii planten in een 5,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Crassula rogersii in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Crassula rogersii houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in van mei tot september vindt de Crassula rogersii erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Crassula kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel