Astrophytum cluster

Artikelnummer: 20201906TA163 Plantpaspoort A: Astrophytum B: NL-765431734 C: 373311 D:NL
Vorige Artikel 32 van 271 Volgende
€ 7,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 15 stuks

Astrophytum cluster

Deze superleuke mix potten bestaan uit Astrophytum Ornatum en Astrophytum Myriostigma planten. De planten verschillen in grote en aantallen per pot. Hierdoor zijn geen twee potten hetzelfde. 

Ikhebeencactus heeft deze mooie mix potten voor je in een 13cm pot. Je koopt de Astrophytum cluster per pot. De foto is enkel om de verschillen per pot weer te geven. 

 Info Astrophytum Myriostigma

Astrophytum Myriostigma is een stekelloze cactus die bedekt is met allemaal hele kleine witte stipjes. Door zijn uiterlijk heeft deze plant de bijnaam Bisshopsmuts gekregen. De Astrophytum Myriostigma komt voor in de hooglanden van centraal en noord Mexico. Daar groeit deze Astrophytum cactus op heuvel vlaktes en op steppe gebied. Wanneer deze cactus nog jong is blijft is die in de natuur lastig te vinden. Dan verstopt die zich onder andere begroeiing of onder verdort gras soorten. Op latere leeftijd groeit de Astrophytum Myriostigma daar bovenuit. Deze cactus kan namelijk op latere leeftijd flinke afmetingen krijgen en veranderd dan bovendien van groeivorm. In het begin groeit de Astrophytum Myriostigma als een bolcactus. Later groeit die de hoogte in wanneer hij als bolcactus een diameter van 12 tot 15cm heeft bereikt. Dan kan de Astrophytum Myriostigma uitgroeien tot een cactus van wel 150cm hoog bij een doorsnede van 15-20 cm. Dit duurt echter wel enkele decennia want het is geen snelle groeier.

In het voorjaar en in de zomer op warme dagen krijg de Astrophytum Myriostigma felle gele bloemen die uit de kop van de cactus verschijnen. De bloemen ruiken heerlijk en kunnen een diameter krijgen van wel 7cm.

Info Astrophytum Ornatum

Wanneer je stippels en stekels combineert krijg je deze cactus. Astrophytum Ornatum is de stekeligste in de familie. Het is ook de gemakkelijkste, minst eisende en snelst groeiende onder de Astrophytums. De witte stippels heeft deze Astrophytum niet zonder een rede. Deze beschermen de cactus tegen de volle zon en in het wild kleuren ze vaak naar lichtgrijs. Dit geeft de Astrophytum wanneer deze nog klein is camouflage en beschermd de cactus tegen herbivoren die er graag een hapje uit nemen. In de natuur komt de Astrophytum in een groot gebied in het zuiden van Mexico voor. Hier groeit deze cactus op berghellingen op een hoogte van 800 tot 2000 meter.

Zoals de meeste Astrophytum soorten groeit de Astrophytum Ornatum eerst bolvormig. Wanneer deze ouder wordt stop die met in de breedte groeien en wordt die langer. Uiteindelijk kan deze Astrophytum uitgroeien tot een cactus van 90 tot 110cm hoog en 25cm tot 30cm breed.

In de zomer verschijnen er vanuit de kop van deze Astrophytum Ornatum grootte gele bloemen met een diameter van 5cm. Deze ruiken erg lekker en zijn een pracht om te zien. De Astrophytum Ornatum bloeit wel pas wanneer de plant een diameter van minimaal 11cm heeft en een leeftijd tussen de 8 en 12 jaar.

 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Astrophytum clusters in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: een zonnige standplaats vindt deze Astrophytum clusters erg lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze clusters beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 *Incidenteel hebben wij grotere formaat Astrophytum Ornatums. Mocht je hier interesse in hebben neem dan contact op met ikhebeencactus.nl voor de beschikbaarheid.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 13 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel