Agave potatorum

Artikelnummer: 20201906TA171 Plantpaspoort A: Agave B: NL-215834275 C: 809276 D: NL
Vorige Artikel 11 van 406 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Agave potatorum

De Agave potatorum is een mooie Agave soort die in de natuur voorkomt in het Mexico. Hier groeit de Agave potatorum in bergachtige gebieden op een hoogte van 1200-2250 meter. De Agave potatorum is erg variabel in vorm. 

De Agave potatorum maakt kleine grijsgroene bladeren. De bladeren van deze Agave hebben een langwerpige driehoek vorm en groeien ligt naar boven. De randen van de bladeren zijn bedekt met allemaal kleine bruine stekels. Op de punt van het blad bevind zich de langere en bredere hoofddoorn van de Agave. 

De Agave potatorum is een makkelijke Agave soort die het in het voorjaar, zomer en najaar ook goed buiten doet. De Agave potatorum is winterhard tot -3 graden. Uiteindelijk door de jaren heeft kan de Agave potatorum uitgroeien tot een flinke plant van wel 90cm in diameter. Hier doet de Agave potatorum meestal wel tientallen jaren over. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Agave potatorum planten in een 10,5 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef deze Agave potatorum van april tot oktober 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Agave potatorum houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Agave potatorum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Agave kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel