Cipocereus Pusilliflorus

Vorige Artikel 46 van 271 Volgende
€ 5,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 13 stuks

Cipocereus Pusilliflorus

De Cipocereus Pusilliflorus is een mooie en onbekende cactussoort die in de naruur voorkomt in het zuiden van Brazilië. Hier groeit deze Cipocereus Pusilliflorus in droogbos gebieden tussen andere kleine beplanting. 

De Cipocereus Pusilliflorus groeit in een zuilvorm en vertakt zelden. Deze cactus heeft een groene kleur met allemaal dunnen roodbruine doorns. De doorns groeien uit de witgele areolen op de ribben van de plant. Dit geheel geeft de Cipocereus Pusilliflorus haar mooie uiterlijk. 

Wanneer de Cipocereus Pusilliflorus het naar haar zin heeft bij je gaat ze in de zomer bloeien. Vaak bloeit deze cactus pas wanneer ze minimaal 50cm hoog is en erg veel warmte en licht krijgt in de zomer. Vanuit de zijkant van deze cactus groeien de prachtige bloemen die tot 6cm lang kunnen worden en 4 cm breed. De buitenkant van de bloemen is donkerblauw van kleur en de binnenkant witroze.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie  zijkant van deze cactus prachtige bloemen die tot 8cm lang kunnen worden en 4 cm breed. De buitenkant van de bloemen is donkerblauw van kleur en de binnenkant wit. planten in een 8,5cm pot. 

 

Verzorging

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Cipocereus Pusilliflorus in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Cipocereus Pusilliflorus houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze zuilcactus echt lekker en bevorderd een mooie groei en bloei bij grotere planten van de Cipocereus Pusilliflorus.

Voeding: 1x per maand van april tot september cactus voeding en deze Cipocereus Pusilliflorus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel