Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus

Artikelnummer: 20201906TA176
Vorige Artikel 48 van 303 Volgende
€ 24,95 (inclusief 9% btw)

Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus

De Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus is een uniek zuilcactus soort. Voordat deze cactus in het geslacht Cleistocactus werd ingedeeld behoorde die tot de Loxanthocereus pullatus.

De Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus heeft een mooie frisgroene kleur en maakt alle maal korte dikke geelbruine doorns aan. Naarmate de stekels ouder worden kleuren ze naar grijszwart toe. De stekels onderaan de zuil hebben vaak deze kleur. De Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus vertakt geregeld vanuit de zijkant wanneer de hoofdplanten tussen de 30 en 50cm zijn. In de natuur groeit deze cactus tussen rotsspleten. Hierdoor gaan sommige zijtakken van deze cactus hangend over de rotsen groeien. 

Wanneer de Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus het naar haar zijn heeft bij je gaat ze in de zomer bloeien. Vanuit de zijkant van de cactus verschijnen de donkerrode bloemen. De bloemen verspreiden een lichte zoete geur. Ze zijn eerst langwerpig/buisvormig en aan het einde gaat de bloem open. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus cactussen in een 17 cm pot. 

 Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus in de voorjaar en zomer 1x in de 2 weken water. In de herfst en winter is 1x per maand een watergift voldoende voor deze cactus.

Licht: De Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus houdt van lichte tot zonnige plaats. Een lichte tot zonnige plaats bevorder een mooie groei van deze cactus.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cleistocactus acanthurus subsp. pullatus

beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 17 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel