Escobaria minima

Artikelnummer: 20201906TA189
Vorige Artikel 124 van 303 Volgende
€ 3,95 (inclusief 9% btw)

Escobaria minima

De Escobaria minima is een speciale miniatuur cactus die in de natuur voorkomt in Texas. Deze cactus groeit hier in droge zonnige gebieden en wordt vaak niet groter dan enkele centimeter. Hierdoor heeft deze cactus de naam Escobaria minima gekregen. Helaas groeit de Escobaria minima in de natuur nog maar op drie vindplaatsen en is het een met uitsterve bedreigde soort in de natuur. 

De Escobaria minima heeft een groene kleur en is bedankt met allemaal dikke geel gekleurde stekels. Bovenop de cactus waar de nieuwe stekels groeien is eerst een oranje rode gloed zichtbaar op de stekels. Deze kleur later weer terug naar de gele kleur. In de natuur groeit deze cactus in zanderige en steenachtige gebieden. Hierdoor valt ze niet erg op en kan je haar moeilijk vinden.

Wanneer de Escobaria minima het nar haar zin heeft bij je gaat ze in het voorjaar en begin van de zomer bloeien. Vanuit de kop van de cactus groeien de 3 cm groeie felroze bloemen die een licht zoete geur verspreiden. De bloemen van de Escobaria minima worden vaak groter dan cactus zelf. Hierdoor verdwijnt de cactus achter een ware bloemenzee. 

De Escobaria minima is ook goed bestand tegen koude temperaturen en kan landurig temperaturen van -10 tot -12 graden aan. Wel moet de cactus hiervoor in rust staan en de aarde volledig droog zijn. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Escobaria minima cactussen in een 6,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Escobaria minima in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Deze Escobaria minima kan je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Escobaria minima beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 

 


 

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel