Albuca Augrabie caudex

Artikelnummer: 20201906TA190 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 532889 D: NL
Vorige Artikel 325 van 453 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Albuca Augrabie

De Albuca Augrabie is een aparte caudex soort die wanneer je de caudex niet ziet op een grassoort lijkt. De Albuca Augrabie groeit op de Augrabie heuvels in Zuid-Afrika. Hier dank deze Albuca soort haar tweede naam aan. De caudex van de Albuca Augrabie doet denken aan een ui. Vanuit de bovenkant van de caudex groeien de donkergroene grassprieten. 

De Albuca Augrabie vermenigvuldigd zich vanuit de caudex zelf en door zaden van de bestoven bloemen. Wanneer dit in de caudex gebeurt, scheurt de huid van de caudex open en komt daar een nieuwe uit. 

De Albuca Augrabie is een wintergroeier en gaat in de zomer in rust. Toch verliest ze dan niet altijd al haar groene sprieten. Wanneer de Albuca Augrabie in rust gaat, is haar water behoefte ook erg laag en gebruikt ze de reserves die aanwezig zijn in de caudex.

In het voorjaar gaat de Albuca Augrabie bloeien wanneer ze het naar haar zijn heeft bij je. Tussen de groene grassprieten groeien de bloemstengels met daaraan prachtige witte bloemen met een geel hart.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Albuca Augrabie caudex planten in een 5,5 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Albuca Augrabie in haar groeiseizoen 1x in de 2 weken water. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Wanneer de Albuca Augrabie in rust gaat hoef je deze caudex geen water te geven totdat ze weer begint te groeien.

Licht: Geef de Albuca Augrabie een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in het groeiseizoen (cactus voeding) en deze Albuca Augrabie beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel