Agave Stricta Nana

Artikelnummer: 20201906TA198 Plantpaspoort A: Agave B: NL-765431734 C: D:NL
Artikel 20 van 358
€ 7,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Agave stricta nana

De Agave stricta nana is een mooie symmetrische agave soort. Deze Agave komt in de natuur voor in het Zuid Oosten van Mexico. De Agave stricta nana kleinblijvende variant van de grotere Agave stricta. 

De Agave stricta nana maakt allemaal langwerpige omhoog groeiende bladeren. De bladeren hebben een frisgroene tot soms geelgroene kleur. Dit is ook deels afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht. De Agave stricta nana heeft langs haar bladeren geen stekels, maar enkel een langere centrale stekel op het uiteinde van het blad. Door de groei van de bladeren lijkt de Agave stricta nana soms op een stekelige bol. Hierdoor heeft deze Agave de bijnaam Dwarf Hedgehog agave of egeltjesplant gekregen. 

De Agave stricta nana wordt uiteindelijk tussen de 20-25 cm hoog en 15-20 cm breed. Ook erg leuk van deze Agave is dat zij vele zijscheuten maakt. Deze groeien tussen de onderste bladeren van deze Agave. Als de 5-8 cm groot zijn kan je ze gemakkelijk stekken. Ook kan je ze aan de plant laten zitten. Zo krijg je een mooi cluster met Agave stricta nana planten. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Agave stricta nana planten in een 10,5 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef deze Agave stricta nana van april tot oktober 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Agave stricta nana houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Agave stricta nana beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Agave kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel