Haworthia cymbiformis variegata

Artikelnummer: 20201906TA230 Plantpaspoort A: Haworthia B: NL-765431734 C: 351594 D: NL
Vorige Artikel 212 van 403 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 22 stuks

Haworthia cymbiformis variegata

De Haworthia cymbiformis variegata is een prachtige en unieke Haworthia plant. De Haworthia cymbiformis variegata komt niet in de natuur voor, maar is ontstaan door een selectie van planten met variegata patronen. 

De Haworthia cymbiformis variegata heeft langwerpige bladeren die een frisgroene kleur hebben. Op deze bladeren ontbreekt op vele plaatsen de bladgroenkorrels. Hierdoor krijg je op de bladeren van de Haworthia cymbiformis variegata unieke patronen met een gele tot soms geel witte kleur. Deze patronen en kleuren combinatie geeft de Haworthia cymbiformis variegata haar prachtige uiterlijk. 

Doordat de Haworthia cymbiformis variegata minder bladgroen korrels heeft groeit ze wel iets langzamer dan de normale Haworthia cymbiformis. Toch kan deze Haworthia cymbiformis variegata uitgroeien tot een plant van 15 cm in diameter. De Haworthia cymbiformis variegata maakt ook af en toe nieuwe zijscheuten. Deze groeien uit de zijkant van de plant tussen de onderste bladeren. 

Wanneer de Haworthia cymbiformis variegata het naar haar zin heeft gaat ze in het voorjaar en zomer bloeien. Vanuit het hart van de plant groeit dan de bloemstengen. Hieraan groeien allemaal grijsgroene klokormige bloemen. 

Ikhebeencactus heeft prachtige Haworthia cymbiformis variegata planten voor je in een 5,5cm pot. Deze planten hebben voornamelijk een wit variegata patroon in de bladeren. Door het patroon is geen enkele plant hetzelfde. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Haworthia cymbiformis variegata in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x in de maand water. Belangrijk bij deze Haworthia is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Haworthia cymbiformis variegata houdt van een lichte half schaduw plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Haworthia cymbiformis variegata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Haworthia cymbiformis variegata kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel