Puna bonnieae

Artikelnummer: 20201906TA235 Plantpaspoort A: Puna B: NL-265765765 C: 396206 D: NL
Vorige Artikel 353 van 403 Volgende
€ 8,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Puna bonnieae

De Puna bonnieae is een bijzondere dwergcactus. Deze cactus komt in de natuur voor in de Argentijnse provincie Catamarca. Hier groeit de Puna bonnieae in barre omstandigheden op hoogtes van wel 2000 meter tussen rotsachtige grond. Ze zon is hier intens en er valt weinig regen. De Puna bonnieae heeft zich goed aangepast aan deze omstandigheden. Ze heeft een dikke penwortel waarin ze veel water kan opslaan. Zo komt ze lange perioden zonder regen door. Ook trekt deze cactus zich bijna tot geheel terug in de aarde tijdens een droge periode. Zo blijft de cactus iets koeler en is er minder oppervlakte wat bloot wordt gesteld aan de zon. Dit laatste zorgt voor minder verdamping van vocht uit de cactus. 

De Puna bonnieae is een trage groeier. Deze cactus maakt allemaal kleine ronde bollen met dunne bruine stekels. Nieuwe bollen hebben eerst witte stekels en die kleuren daarna naar de rood bruine kleur. Uiteindelijk groeit de Puna bonnieae uit tot een klein cluster van 12-15 cm in doorsnede. 

Wanneer de Puna bonnieae het naar haar zin heeft kan ze gaan bloeien. De bloei van de Puna bonnieae is echt prachtig. Uit de kleine bollen van deze cactus komen grotere 5-6 cm roze-witte bloemen. Vaak verdwijnt de cactus geheel onder haar bloemen. De Puna bonnieae kan gaan bloeien als ze het naar haar zin heeft bij je. Bloeit je plant na jaren niet? Dan kan het helpen om haar koud en licht te laten overwinteren en in het voorjaar op een zonnige plek te zetten en de eerste keer water te geven met ijskoud water. In de natuur is het eerste water wat ze krijgen in het voorjaar vaak ook koud door smeltwater uit de bergen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Puna bonnieae planten in een 6,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Puna bonnieae van mei tot september 1x per twee weken water. Van oktober tot april is 1x per maand voldoende. Geeft altijd pas water als de aarde volledig is uitgedroogd.

Licht: De Puna bonnieae houdt van een zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Puna bonnieae beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Puna bonnieae kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel