Epiphyllum crenatum beavertail cactus medium

Artikelnummer: 20201906TA240 Plantpaspoort A: Epiphyllum B: NL-550668241 C: D: NL
Vorige Artikel 126 van 373 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Epiphyllum crenatum beavertail cactus

De Epiphyllum Crenatum beavertail is een mooie Epiphyllum soort met brede bladeren. In de natuur komt de Epiphyllum crenatum beavertail in een groot aantal landen in Zuid Amerika voor. Hier groeit de Epiphyllum crenatum beavertail in subtropische gebieden in boomholtes en in rotsspleten. 

De bladeren van de Epiphyllum crenatum beavertail zijn erg groot en stevig voor een Epiphyllum soort. Door de vorm doen ze erg denken aan de staart van een bever. Hierom heeft deze Epiphyllum ook wel de naam beavertail cactus gekregen. De Epiphyllum crenatum beavertail maakt vanuit de kop en zijkant van een bestaand blad geregeld nieuwe bladeren aan.

Wanneer de Epiphyllum crenatum beavertail het naar haar zijn heeft bij je gaat ze meestal in de zomer bloeien. Dan verschijnen op de kop en zijkanten van haar bladeren grote imposante bloemen. Deze kunnen wel 15cm in diameter worden en hebben een witte kleur met een roze gloed. De bloemen van de Epiphyllum crenatum beavertail gaan in de nacht op produceren een licht zoete geur. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Epiphyllum crenatum beavertail cactussen in een 12cm pot. De Epiphyllum crenatum beavertail zijn erg fragiele planten maar ook erg makkelijk te stekken. Als er tijdens het transport een blad of deel ervan is losgekomen van de hoofdplant kan je deze weer in de grond steken. Dan groeit deze stek weer verder. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Epiphyllum crenatum beavertail 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Epiphyllum crenatum beavertail lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Epiphyllum crenatum beavertail houdt van een lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Epiphyllum crenatum beavertail beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel