Brachystelma shrirangii

Artikelnummer: 20201906TA242 Plantpaspoort A: Brachystelma B: NL-NL-253290279 C: D: NL
Vorige Artikel 38 van 366 Volgende
€ 12,95 (inclusief 9% btw)

Brachystelma shrirangii 

De Brachystelma shrirangii is een mooie caudex aasbloem soort. Deze is recent ontdekt in India. De meeste Brachystelma soorten komen voor in Afrika. Maar recent zijn er in de India's staten Karnataka and Maharashtra ook een aantal Brachystelma soorten ontdekt. De Brachystelma shrirangii groeit in tropische heuvel gebieden met lage begroeiing. Hierdoor zijn ze makkelijker in verzorging dan de Afrikaanse Brachystelma soorten en kunnen zo ook beter tegen vocht. Wel in combinatie met warme temperaturen. 

De Brachystelma shrirangii maakt een caudex. Dit is een houtachtige knol waarin de plant haar water en voedingstoffen opslaat. Onderuit deze caudex groeien haar wortel en aan de bovenkant groeit de plant. Het plantgedeelte van de Brachystelma shrirangii  bestaat uit een langwerpig rechte stengel. Deze heeft een groene tot roodbruine kleur. De stegels worden 10-12 cm hoog en 2-3 mm dik. De bladeren groeien in paren om de paar centimeter tegenover elkaar uit de stam. De bladeren van de Brachystelma shrirangii zijn langwerpig 5-6 cm lang, groen van kleur en hebben één midden nerf. 

De Brachystelma shrirangii bloeit geregeld in de zomer. De bloemen zijn ongeveer 1 cm groot met 5 langwerpige bloembladeren. De bloemen hebben een bruine tot bijna zwarte kleur met een soms lichter hart. 

Het groeiseizoen van de Brachystelma shrirangii komt overeen met het groeiseizoen wat we hier hebben. De Brachystelma shrirangii groeit vanaf april tot september. Daarna gaat de plant in rust. De stengel met bladeren sterft dan af. In deze periode hoeft de plant ook minder water. In het voorjaar loopt de caudex vanzelf weer uit.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Brachystelma shrirangii planten in een 9cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: gemiddeld

Water: Geef de Brachystelma shrirangii wanneer ze begint te groeien tot aan de rust periode 1x per twee weken water. De aarde hoeft niet geheel uit te drogen en mag ligt vochtig blijven. Ook vindt deze Brachystelma het fijn als je haar af en toe met een plantensproeier besproei. In de rustperiode is 1x per maand water geven voldoende.

Licht: De Brachystelma shrirangii houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van april tot september (cactusvoeding) en deze Brachystelma shrirangii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze Brachystelma shrirangii of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als zijn buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 9 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel