Ariocarpus fissuratus hintonii Matehuala

Artikelnummer: 20201906TA254 Plantpaspoort A: Ariocarpus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 41 van 411 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Ariocarpus fissuratus hintonii Matehuala

De Ariocarpus fissuratus hintonii komt voor in Mexico. Daar is deze cactus in de natuur te vinden rondom de Mexicaanse stad Matehuala. De Ariocarpus Trigonus hintonii is een ondersoort van de Ariocarpus fissuratus De Ariocarpus fissuratus hintonii heeft kleine donkergroene bladeren met een ribbelig en ruwe bovenkant. Deze Ariocarpus soort is een kleinblijvend en groeit uiteindelijk uit tot een diameter van 6-8 cm. Hier doet deze cactus wel vele jaren over want ze groeit erg langzaam. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Deze Ariocarpus heeft een grote penwortel waarin hij veel water kan opslaan. Zo komt deze cactus lange periodes zonder water door.

Wanneer de Ariocarpus fissuratus hintonii het naar haar zin heeft bij je kan ze in de herfst gaan bloeien. Tussen het wol van de kop van deze cactus komen 4cm grote rozepaarse bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus fissuratus hintonii cactussen in een 5,5cm pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus fissuratus hintonii Matehuala cactus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus fissuratus hintonii Matehuala cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus fissuratus hintonii Matehuala cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw. bbbwsgx

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel