Echinocereus reichenbachii baileyi

Artikelnummer: 20201906TA278 Plantpaspoort A: Echinocereus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 133 van 378 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Echinocereus reichenbachii baileyi Oklahoma, Medicin Park DJF1327

De Echinocereus reichenbachii baileyi is een mooie cactussoort die in de natuur voorkomt op de vindplaats DJF1327 in de plaats Medicin Park in Oklahoma. Hier groeit deze Echinocereus reichenbachii bailey vaak in barre omstandigheden. Veel zon, weinig water en in de nacht ook vorst. Hierdoor kan deze cactus wel tegen een stootje.

De Echinocereus reichenbachii bailey heeft mooie licht bruin tot oranje rode stekels bovenop de cactus. Ook hebben de bovenste areolen en witte kleur en vormen ze wat wol rondom de stekels. De stekels groeien vooral opzij om het plantenlichaam te beschermen, maar ook enkele die naar voren groeien. De rest van deze cactus heeft een donkergroene kleur. De Echinocereus reichenbachii bailey is een langzaam groeiende cactussoort. Uiteindelijk groeit ze uit tot een hoogte van 25cm. Ook maakt deze cactus wanneer ze ouder wordt meerdere zijscheuten. Zo krijg je een mooi cluster van deze cactussen. 

De Echinocereus reichenbachii heeft niet alleen een mooi uiterlijk, maar kan ook nog eens prachtig bloeien. Dit doet deze cactus gemakkelijk wanneer ze het naar haar zin heeft bij je. Uit de kop van de cactus groeit eerst een donzige bloemknop die later uitgroeit tot een prachtige fel paarse bloem met een groene stamper. 

De Echinocereus reichenbachii baileyi is winterhard van tot -20 graden. Wel moet ze hiervoor in geheel droge aarde staan. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus reichenbachii cactussen in een 8,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Echinocereus reichenbachii baileyi  in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft.

Licht: Geef de Echinocereus reichenbachii baileyi  een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Echinocereus reichenbachii baileyi  beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel