Echinocereus viridiflorus var. corellii

Artikelnummer: 20201906TA277
Vorige Artikel 122 van 364 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Echinocereus viridiflorus var. corellii

De Echinocereus viridiflorus var. corellii is een mooie cactussoort die in de natuur voorkomt in de Amerikaanse staat Texas. Hier groeit deze Echinocereus viridiflorus var. corellii vaak in barre omstandigheden. Veel zon, weinig water en in de nacht ook vorst. Hierdoor kan deze cactus wel tegen een stootje.

De Echinocereus viridiflorus var. corellii heeft mooie witten tot gele stekels. Deze groeien vooral opzij om het plantenlichaam te beschermen. Deze cactus heeft geen centrale midden doorn. Er bestaat ook Echinocereus viridiflorus var. corellii cactussen die deze wel hebben. De rest van deze cactus heeft een donkergroene kleur. De Echinocereus reichenbachii is een langzaam groeiende en kleinblijvende cactussoort. Uiteindelijk groeit ze uit tot een hoogte van 25cm en een diameter van 7cm. Veel zijscheuten maakt deze cactus niet. Vaak groeien ze als solidaire stammen of hebben ze 1 of 2 zijscheuten gemaakt. 

De Echinocereus viridiflorus var. corellii heeft niet alleen een mooi uiterlijk, maar kan ook nog eens prachtig bloeien. Dit doet deze cactus gemakkelijk wanneer ze het naar haar zin heeft bij je. Uit de kop van de cactus groeit eerst een donzige bloemknop die later uitgroeit tot een prachtige goudgele bloem met een groene stamper. 

De Echinocereus reichenbachii is winterhard van -12 graden. Wel moet ze hiervoor in geheel droge aarde staan. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus reichenbachii cactussen in een 5,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Echinocereus viridiflorus var. corellii in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft.

Licht: Geef de Echinocereus viridiflorus var. corellii een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Echinocereus viridiflorus var. corellii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss