Echeveria Colorata ‘Mexican Giant’

Artikelnummer: 20201906TA293 Plantpaspoort A: Echeveria B: NL-765431734 C: 17130 D: NL
Vorige Artikel 92 van 406 Volgende
€ 6,50 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Echeveria Colorata Mexican Giant

De Echeveria Colorata Mexican Giant is een prachtige Echeveria soort. Zeker 1 van onze favoriete door haar vorm, grote en prachtige kleur. In de natuur komt deze plant niet in Mexico voor zoals de naam doet vermoeden. De Echeveria Colorata wel, maar de Echeveria Colorata ‘Mexican Giant’ is hier een hybride van ontstaan door veredeling in een kwekerij. 

De Echeveria Colorata ‘Mexican Giant’ kan flink groot worden en groeit uiteindelijk uit tot een prachtige symmetrische rozet van wel 30cm in diameter. De bladeren zijn langwerpig, vlezig en hebben een puntig uiteinde. De Echeveria Colorata ‘Mexican Giant’ slaat in haar bladeren het water op om zo een lange droge periode door te komen. De bladeren hebben een witte kleur met een paarsroze gloed over zich. De witte kleur komt door de waslaag waarmee de bladeren geheel bedenkt zijn. Deze waslaag beschermd de vetplant tegen de felle zon en zorgt ervoor dat vocht minder snel uit de bladeren verdampt. De paarsroze gloed over de bladeren wordt goed zichtbaar wanneer je deze Echeveria een mooie zonnige plaats geeft. 

De Echeveria Colorata ‘Mexican Giant’ bloeit bij ons in het voorjaar. Vanuit de kop van deze Echeveria groeit een grote bloemstengel met daaraan vele oranje tot zalmkleurige klokvormige bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie grote Echeveria Colorata ‘Mexican Giant’ vetplanten in een 10.5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Echeveria Colorata Mexican Giant in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 1 tot 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Echeveria Colorata Mexican Giant een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Echeveria Colorata Mexican Giant beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Echeveria kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel