Aporocactus flagelliformis (Disocactus flagelliformis)

Artikelnummer: 20201906TA301 Plantpaspoort A: Aporocactus B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 39 van 420 Volgende
€ 17,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Aporocactus flagelliformis (Disocactus flagelliformis) 

De Aporocactus flagelliformis is een mooie cactussoort die goed geschikt is voor in een hangpot. De Aporocactus flagelliformis komt in de natuur voor in de Mexicaanse staten Oaxaca en Hildago. Hier groeit deze cactus is droge bosgebieden met lage beplanting. Vaak groeit deze cactus tussen rotsspleten en op hellingen. haar stengel groeien dan hangend over de rotsen heen. 

De Aporocactus flagelliformis maakt vele dunne frisgroene stengels. Wanneer de plant ouder wordt kunnen de kleuren van de stengels veranderen naar grijsgroen. De stengel kunnen wel 2 lang worden met een diameter van 1-2cm. De stengels zijn bedekt met allemaal kleine doorzichtige stekels.

Wanneer de Aporocactus flagelliformis het naar haar zin heeft bij je gaat ze gemakkelijk bloeien. Meestal doet ze dit in het midden en einde van de zomer. De bloemen verschijnen vaak in grote aantallen uit de zijkant van de stengels. Ze hebben een fel roze kleur en blijven enkele dagen open.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aporocactus flagelliformis cactussen in een 15cm hangpot. Deze cactus is erg fragiel, maar doordat ze gewild is en een prachtig uiterlijk heeft willen we haar toch aanbieden. We pakken deze cactussen zo goed mogelijk in. Toch kan het voorkomen dat er tijdens het transport enkele stengels afbreken. Deze kan je na +- 2 weken drogen weer oppotten. Deze groeien dan vanaf het voorjaar weer verder. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Aporocactus flagelliformis in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Aporocactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Aporocactus flagelliformis houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de cactus compact en mooi groeit.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Aporocactus flagelliformis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of over de Aporocactus flagelliformis kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 15 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel