Ariocarpus Confusus Aramberi

Artikelnummer: 20201906TA315 Plantpaspoort A: Ariocarpus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 48 van 408 Volgende
€ 20,00 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Ariocarpus Confusus Aramberi (Ariocarpus retusus subs. Confusus)

De Ariocarpus Confusus komt voor in Mexico. Daar is deze cactus in de natuur te vinden rondom de Mexicaanse stad Aramberri. De Ariocarpus Confusus zit wat vorm betreft tussen de Ariocarpus retusus en de Ariocarpus Trigonus in. Er wordt ook wel gedacht dat de Ariocarpus Confusus een natuurlijke hybride is ontstaan uit deze twee soorten. Het grootste verschil bij de Ariocarpus Confusus is zichtbaar in de bloemen. De Ariocarpus Confusus heeft prachtige intens magenta paarse bloemen. 

Ariocarpus cactussen groeien erg langzaam. De Ariocarpus Confusus groeit voor een Ariocarpus soort gemiddeld. De kleur van de bladeren is grijsgroen. In totaal kunnen deze cactussen 10cm hoog worden met een diameter van 20cm. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Deze Ariocarpus heeft een grote penwortel waarin hij veel water kan opslaan. Zo komt deze cactus lange periodes zonder water door.

De bloemen van de Ariocarpus Confusus verschijnen in het najaar en hebben een intense magenta paarse kleur. Wanneer de bloemen goed bestoven zijn worden de zaadbessen zichtbaar in het voorjaar erop. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus Confusus cactussen in een 8,5cm pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus Confusus cactus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus Confusus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus Confusus cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel