Echinocereus triglochidiatus var. coccineus (Echinocereus coccineus)

Artikelnummer: 20201906TA317 Plantpaspoort A: Echinocereus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 119 van 373 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Echinocereus triglochidiatus var. coccineus (Echinocereus coccineus)

De Echinocereus coccineus is een mooie robuuste cactussoort die erg mooie bloemen krijgt. In de natuur komt de Echinocereus coccineus voor in het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Deze planten zijn opgekweekt uit zaden van planten rondom de stand Santa Fe. 

De Echinocereus coccineus heeft een mooie groene kleur en heeft flinke scherpe lichtbruine stekels. Deze cactus groeit eerst al een bol vorm maar gaat later over naar een zuil vorm zodra de cactus tussen 4 en 5 cm breed is. Uiteindelijk groeit deze cactus dan uit tot een hoogte van 40cm. Als deze cactus groter wordt gaat ze ook vertakken. Uit de zijkant van de cactus groeien dan nieuwe zijscheuten. Zo krijg je een mooie volle cactus. De Echinocereus coccineus kan ook flink inkrimpen wanneer ze in rust gaat of te weinig water krijgt. Dit is een natuurlijk proces. Als de cactus weer water krijgt verdwijnt dit en wordt de cactus weer voller. 

De Echinocereus coccineus krijgt echt prachtige bloemen. De bloemen hebben een rode kleur met een geel hart en een groene stempel. De bloeitijd van de Echinocereus coccineus is in het voorjaar. In de natuur groeien er op sommige plaatsen grote aantallen van deze cactus. Wanneer deze allemaal tegelijk gaan bloeien stoppen er vaak auto's om deze pracht te bekijken. Dit in combinatie met de rode kleur van de bloemen heeft deze cactus de bijnaam traffic stopper gekregen. 

De Echinocereus coccineus is ook nog eens bestand tegen koude temperaturen. Deze cactus kan temperaturen tot -10° C. Hiervoor is het wel van belang dat de aarde waar deze cactus in staat geheel droog is en de luchtvochtigheid niet te hoog is. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus coccineus cactussen in een 5,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   gemiddeld

Water: Geef de Echinocereus coccineus in de zomer 1x per twee weken water. In de winter 1x per twee maanden een klein beetje water. Belangrijk bij deze cactus is dat je deze cactus geen water geeft als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Echinocereus coccineus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus coccineus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel