Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi

Artikelnummer: 20201906TA318 Plantpaspoort A: Ariocarpus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 44 van 411 Volgende
€ 12,00
Het artikel is uitverkocht.

Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi

Van alle Ariocarpus soorten is de Ariocarpus Kotschoubeyanus de kleinste. De Mexicaanse bevolking noemt deze Ariocarpus cactus "Pezuna de venado" wat in het Nederlands hertenhoef betekend. De bijnaam hertenhoef heeft deze Ariocarpus gekregen door de vorm van de tuberkels. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Dat is de penwortel. hiermee is deze cactus in staat grootte hoeveelheden water op te slaan om zo een lange droogteperiode door te komen. In de natuur is deze Ariocarpus zeer goed in staat zichzelf te camoufleren. Enkel de witte, wollige gedeeltes op de bladeren zijn dan zichtbaar. Vaak zijn ze in het wild enkel te vinden wanneer ze in bloei staan. In de herfst gaat deze Ariocarpus bloeien, vanuit de kruin verschijnen er prachtige paars-rode bloemen die tot 3,5cm groot kunnen worden. De bovenkant van de nieuwe bladeren van de Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi zijn gladder en glimmen meer dan bij de gewone Ariocarpus kotschoubeyanus. De ondersoort Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi komt in de natuur voor rondom het Mexicaanse stadje Santa rita in de staat San Luis Potosi.

Erg snel groeit de Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi niet. Cactussen met een doorsnede van 7cm zijn al behoorlijke reuzen.

Ikhebeencactus heeft voor jouw mooie Ariocarpus Kotschoubeyanus cactussen in een 5,5cm pot die op eigen wortel groeien. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Ariocarpus Kotschoubeyanus temperaturen verdragen tot -10°C

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi in de zomer 1x per twee weken water. In de winter 1x per twee maanden een klein beetje water. Een Ariocarpus heeft een grote ondergrondse penwortel waar deze cactus veel water in kan opslaan. Belangrijk bij een Ariocarpus is dat je deze cactus geen water geeft als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus kotschoubeyanus subs. sladkovskyi beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel