Ariocarpus Trigonus var. elongatus

Artikelnummer: 20201906TA319 Plantpaspoort A: Cactaceae B NL-187122636 C: D: NL
Vorige Artikel 47 van 386 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)

Ariocarpus Trigonus var. elongatus (San Antonio)

De Ariocarpus Trigonus var. elongatus komt voor in Mexico en het zuiden van de staat Texas. Deze Ariocarpus Trigonus var. elongatus cactussen hebben de eigenschappen van de cactussen die nabij de plaats San Antonio in het zuiden van Texas Groeien. De Ariocarpus Trigonus var. elongatus kenmerkt zich door haar lange puntige en vaak vlakke tuberkels. Deze kunnen wel 5cm lang worden en groeien wanneer de cactussen groot worden in verschillende lagen boven elkaar.

Ariocarpus cactussen groeien erg langzaam. De Ariocarpus Trigonus var. elongatus groeit voor een Ariocarpus soort erg snel. Ook kan deze Ariocarpus soort erg groot worden. Oudere planten kunnen tot 25cm in diameter worden. De kleur van de bladeren is donkergroen tot grijsgroen. In totaal kunnen deze cactussen 15cm hoog worden met een diameter van 25cm. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Deze Ariocarpus heeft een grote penwortel waarin hij veel water kan opslaan. Zo komt deze cactus lange periodes zonder water door.

De bloemen van de Ariocarpus Confusus verschijnen in het najaar en hebben een intense magenta paarse kleur. Wanneer de bloemen goed bestoven zijn worden de zaadbessen zichtbaar in het voorjaar erop. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus Trigonus var. elongatus cactussen in een 5,5cm en 8,5cm pot. Selecteer bij de opties de potmaat die je wilt. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Ariocarpus Trigonus var. elongatus temperaturen verdragen tot -10°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus Trigonus var. elongatus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus Trigonus var. elongatus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus Trigonus var. elongatus cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel