Echinopsis pentlandii cristata

Artikelnummer: 20201906TA326 Plantpaspoort A: Echinopsis B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 122 van 373 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Lobivia pentlandii f. cristaat (Echinopsis pentlandii f. cristaat)

De Echinopsis pentlandii cristaat is een mooie groeivorm van de Echinopsis pentlandii. Deze cactus groeit niet in de normale bolvorm van de Echinopsis pentlandii maar in een kamvorm. Het groeipunt van de cactus zit bovenop over de gehele lengte van de cactus. Hieruit groeien vele ribben via de zijkant naar beneden. 

De Echinopsis pentlandii cristaat heeft een mooie donkere groene kleur. Ook heeft deze cactus lange bruine stekels. De plant is een gemiddelde groeien en groeit uiteindelijk uit tot een 30cm hoog. Door de cristaat groei maakt deze cactus allemaal golvende patronen en groeit elke cactus unieke patronen.

De Echinopsis pentlandii cristaat is een gemakkelijke bloeier. Dit doet ze dan ook vaak meerdere keren in het voorjaar en de zomer wanneer de cactus het naar haar zin heeft bij je. Vanuit de zijkant tussen de stekels uit groeien de bloemen van deze cactus. Ze hebben een prachtige roze kleur en verspreiden een licht zoete geur. De bloemen van de Echinopsis pentlandii cristaat kunnen erg variabel zijn in kleur. Er zijn ook planten met een geeloranje, en rode bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinopsis pentlandii cristaat cactussen in een 8,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Echinopsis pentlandii cristaat 1x per 2 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De  Echinopsis pentlandii cristaat houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactusvoeding van april tot september en deze  Echinopsis pentlandii cristaat beschouwt je als een vriend. 

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel