Melocactus ernestii big

Artikelnummer: 20201906TA329 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 493185 D: NL
Vorige Artikel 136 van 378 Volgende
€ 34,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Melocactus ernestii 

De Melocactus ernestii is een prachtige Melocacactus die in de natuur in de Braziliaanse staten Bahia en Minas Gerais. Hier groeit de Melocactus ernestii een zanderige en granietachtige grond.  De Melocactus ernestii is een erg variabele vorm waaronder ook de Melocactus Diamantinus en de Melocactus Erythracanthus vallen. 

De Melocactus ernestii heeft uitzonderlijke lange stekels. Ze groeien uit de bovenste areolen van de plant en buigen soms ligt af naar de bovenkant. De stekels van de Melocactus ernestii hebben een lichte tot donkerbruine kleur. De Melocactus ernestii maakt net als alle andere Melocactussoorten een Cephalium aan. Het cephalium is als het ware een wollige ronde hoed bovenop de plant. Het Cephalium van de Melocactus ernestii groeit elk jaar enkele centimeters en heeft een rozerode kleur. Bovenop is de nieuwgroei soms wit van kleur. 

Wanneer de Melocactus ernestii het naar haar zin heeft bij je gaat ze in het voorjaar en de zomer bloeien. Vanuit het Cephalium verschijnen haar roze paarse bloemen.

Net als vele andere Melocactussoorten houdt de Melocactus ernestii van warme temperaturen. Zorgt ervoor dat tijdens de winterrust de planten niet langdurig temperaturen onder de 10 graden krijgen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Melocactus ernestii planten met een prachtige bedoorning in een 23 cm kunststof schaal. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef deze Melocactus ernestii van april tot oktober 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Melocactus ernestii houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Melocactus ernestii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 23 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel