Cereus Jamacaru Spiralis Cactus

Artikelnummer: 20201906TA335 Plantpaspoort A: Cereus B: NL-765431734 C: 411238 D: NL
Artikel 59 van 358
€ 20,00 (inclusief btw)
Voorraad 14 stuks

Cereus Jamacaru Spiralis

De Cereus Jamacaru Spiralis is een prachtige gedraaide zuilcactus. Van oorsprong komt de Cereus Jamacaru voor in verschillende gebieden in Brazilië. Hier kan die uitgroeien tot flinke bomen. De gedraaide spiraal vorm is een in de cultuur gekweekte vorm. Door de draai vorm heeft deze Cereus Jamacaru de naam Spiralis erbij gekregen.

Veel cactussen van deze soort blijven gedraaid groeien. Een echte garantie heb je nooit. Deze cactussen hebben soms hun eigen wil en kunnen ineens weer recht gaan groeien. Maar vergeten doen ze het niet. Vaak zie je dat na een aantal jaren van recht groeien de draaigroei weer terugkomt. De speciale groeiwijze van de Cereus Jamacaru Spiralis maakt deze cactus een uniek.

In de zomer, wanneer we langere periodes van warme dagen achter elkaar hebben, kan de Cereus Jamacaru Spiralis gaan bloeien. Dit gebeurt zelden, dus wanneer deze cactus gaat bloeien is het echt een beloning van je goede zorgen voor haar. Zodra de bloemknoppen verschijnen kan je deze in de avond of vroeg in de ochtend ligt benevelen met water. Dit kan voorkomen dat de knoppen uitdrogen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie beauty’s van de Cereus Jamacaru Spiralis in een 13 cm pot staan. Bij deze cactus is de spiraal vorm al zichtbaar en zijn ideaal als je ervan houdt om je plant van kleins af aan op te laten groeien tot een mooie spiraal cactus. 

 Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Cereus Jamacaru Spiralis in de voorjaar en zomer 1x in de 2 weken water. In de herfst en winter is 1x per maand een watergift voldoende voor deze cactus.

Licht: De Cereus Jamacaru Spiralis houdt van lichte tot zonnige plaats. Een lichte tot zonnige plaats bevordert een mooie groei van deze cactus.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cereus Jamacaru Spiralis

beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de vetplant kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 13 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel