Euphorbia flanaganii

Artikelnummer: 20201906TA336 Plantpaspoort A: Euphorbia B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 137 van 378 Volgende
€ 3,75 (inclusief btw)
Voorraad 17 stuks

Euphorbia flanaganii

De Euphorbia flanaganii is een leuke Euphorbia soort die in de natuur voorkomt in de Oost-Kaap provincie van Zuid-Afrika. Hier groeit deze Euphorbia tussen stenen op zanderige graslanden. 

De Euphorbia flanaganii heeft een eigen karakteristieke groei vorm die gelijk is aan de Euphorbia Inermis en Caput-medusae. Het plantenlichaam van de Euphorbia flanaganii bestaat uit een rond middengedeelte waaruit allemaal langere dunne zijarmen groeien. Zowel het midden deel als de armen hebben een donkere groene kleur. Wanneer deze Euphorbia teveel zonlicht krijgt kleurt ze naar paars-groen. Het middendeel van deze Euphorbia wordt ook wel het caudex gedeelte genoemd. Bovenop is deze groen van kleur en bevindt het groeipunt van de plant. Onder het groeipunt zit ook gedeelte met een langwerpige penwortel. Hierin kan deze Euphrobia veel water opslaan om zo een lange periode van droogte door te komen. 

De Euphorbia flanaganii gaat bij ons bloeien in de herfst. Dit doet deze Euphorbia flanaganii erg gemakkelijk als ze het naar haar zin heeft bij je. Vaak bloeien deze planten wel pas als ze vijf jaar of ouder zijn. De bloemen van deze Euphrobia groeien bovenop de zijstengels en hebben een felgele kleur.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Euphorbia flanaganii planten in een 5,5cm pot. 

 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Euphorbia flanaganii in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Euphorbia is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Euphorbia flanaganii houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de stengels van deze Euphorbia een mooie kleuren.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Euphorbia flanaganii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Euphrobia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel