Escobaria sneedii subs. leei

Artikelnummer: 20201906TA337 Plantpaspoort A: Escobaria B: NL-765431734 C: 409406 D: NL
Vorige Artikel 140 van 378 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Escobaria sneedii subs. leei

De Escobaria sneedii subs. leei is een mooie kleinblijvende cactussoort die ook nog eens goed tegen koude temperaturen kan. In de natuur komt deze cactus op een paar plaatsen in de Verenigde Staten. Hier groeit de Escobaria sneedii subs. leei vaak tussen rotsen en op kalkzand vlaktes.

De Escobaria sneedii subs. leei is een klein blijvende cactussoort die graag vele nieuwe zijscheuten maakt. Hierdoor groeit deze cactus uit tot een mooi cluster met Escobaria sneedii subs. leei planten met soms wel meer dan 100 koppen. De Escobaria sneedii subs. leei heeft een donkergroene kleur met vele kleine witte stekels en wollige areolen. De stammen van deze cactus worden vaak 6-8 cm hoog en 2,5cm breed. 

De Escobaria sneedii subs. leei is een cactussoort die rijkelijk bloeit als ze het naar haar zin heeft bij je. Vanuit de kop van de cactus groeien haar roze bloemen. Soms verschijnen er zoveel bloemen dat de cactus eronder verdwijnt. 

De Escobaria sneedii subs. leei heeft onder de grond vaak een dikke penwortel. Deze gebruikt deze cactus om veel water in op te slaan om zo een lange periode van droogte door te komen. Deze wortel zorgt er ook voor dat de Escobaria sneedii subs. leei wat gevoeliger is voor rot. Zorg daarom dat je deze cactus nooit te lang in natte aarde laat staan. 

Wanneer je de Escobaria sneedii subs. leei in de winter laat overwinteren in droge aarde kan ze koude temperaturen verdragen tot -17 ° C.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Escobaria sneedii subs. leei clusters in een 8,5cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemakkelijk

Water: Geef de Escobaria sneedii subs. leei cactus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Escobaria sneedii subs. leei houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Escobaria sneedii subs. leei beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel