Lithops Lesliei Minor clusters

Artikelnummer: 6013729115164
Vorige Artikel 114 van 378 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 15 stuks

Lithops Lesliei Minor

The Lithops Lesliei is één van de meest voorkomende Lithops soorten en heeft veel verschillende vormen en variëteiten. De Lithops Lesliei Minor lijkt op de gewone Lithops Lesliei maar blijven veel kleiner en hebben een meer ovalere vorm. Dit geeft de Lithops Lesliei Minor haar schattige en aantrekkelijke uiterlijk. Naast de vorm en grote is de tekening op de bladeren ook anders. Hierbij zijn de lijnen boven op het blad iets dikker en ronder. De kleur van de bladeren van de Lithops Lesliei Minor is geelbruin tot roestbruin. Aan het eind van de zomer en in de herfst gaat de Lithops Lesliei Minor bloeien. Ondank haar kleine formaat maakt de Lithops Lesliei Minor grote geel bloemen. De bloemen kunnen tot 5cm in diameter worden.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie clusters van de Lithops Lesliei Minor in een 8.5cm pot.

Algemene informatie Lithops succulenten

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter als de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze vaak lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich vaak grotendeels in het zand terugtrekken waardoor enkel nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef deze Lithops Lesliei Minor clusters in de lente, zomer en herfst geregeld water. in de winter weinig water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef.

Licht: Deze Lithops Lesliei Minor clusters houden van een zonnige standplaats. Levende steentjes vinden dat erg lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Lesliei Minor clusters beschouwen je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de levende steentjes kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel