Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus

Artikelnummer: 20201906TA342 Plantpaspoort A: Echinocereus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 117 van 370 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus SB506 Dona Ana

De Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus is een mooie compacte cactussoort die in de natuur voorkomt in Staten Texas en New Mexico en in het noorden van Mexico. Deze cactussen hebben de eigenschappen van de planten die voorkomen op de vindplaats SB506 rondom de plaats Dona Ana in New Mexico.

De Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus heeft een donkergroene kleur met opvallende stekels. De stekels hebben aan het begin waar ze uit de cactus komen een witte kleur en naar het einde toe kleuren ze naar roodbruin. De Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus is een langzame groeien en groei uiteindelijk uit tot een hoogte van 25cm met een diameter van 6-9 cm. Lang blijft de Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus een solitaire cactus, maar wanneer deze cactus ouder wordt gaat ze toch af en toe een zijscheut vormen. Zo krijg je na vele jaren een mooi cluster met deze cactussen. 

De Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus gaat bij ons bloeien in het voorjaar. De bloemen groeien uit de zijkant van de cactus. Eerst verschijnt daar een klein grijs donzig pluisje. Hier groeit later de bloem uit. de bloemen hebben een oranjegele kleur en zijn ongeveer 3,5cm groot. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus cactussen in een 8,5cm pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus temperaturen verdragen tot -10°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Geef de Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht kan de paarse kleur van de stekels een boost geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus viridiflorus subs. chloranthus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel