Maihueniopsis Subterranea subs. pulcherrima

Artikelnummer: 6013731685662 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-876541734 C: 142613 D: NL
Vorige Artikel 214 van 341 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

 Maihueniopsis Subterranea (Maihueniopsis Subterranea subs Pulcherrima)

De Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima is een klein blijvende, zode vormende cactus. De kleur van de cactus is grijsgroen met witte gekleurde scherpe stekels. In de natuur komt de Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima voor in Bolivia in de provincie Chuquisaca. Daar groeit deze cactus op vlak terrein tussen bergen op een hoogte van 2800 to 3200 meter.

De Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima heeft een grootte penwortel die vaak gekruld groeit onder de grond waarmee deze cactus in staat is om grootte hoeveelheden water in op te slaan. Tijdens droge periode trekt de Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima zich terug in de grond waardoor die vaak lastig te vinden is.

De Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima heeft prachtige bloemen. Ze zijn 4 tot 6 cm in doorsnede en de fel rood tot paars van kleur. De bloemen van deze cactus verschijnen in de zomer tijdens zonnige dagen. Het kan soms lastig zijn om de Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima in bloei te krijgen. Het kan helpen om deze cactus koud te overwinteren bij temperaturen tussen te 2 -4ºC. Geef deze cactus bij deze temperaturen een minimum aan water. Daarnaast vindt deze cactus de koude rustperiode ook erg lekker. Zonder deze koude rustperiode vormt deze cactus in de zomer erop ook niet zo veel nieuwe scheuten.  

De Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima is een aparte cactus die er net even anders uitziet als andere cactussen. Daarnaast wordt die niet vaak aangeboden. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie exemplaren van de cactus in een 5,5cm pot die de grootte hebben dat ze kunnen bloeien.

De Maihueniopsis Subterranea subs Pulcherrima was eerst een ondersoort van de Maihueniopsis Subterranea. Maar wordt met de huidige naamgeving, ondankts haar uiterlijke verschillen gerekend heet deze cactus Maihueniopsis Subterranea.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

 Water: in de zomer wilt de Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima 1x in de 2-3 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima houdt van een zonnige plaats en kan in het voorjaar en de zomer buiten staan. Dit bevorderd ook de groei en bloei van deze cactus.

Voeding: 1x per maand van mei tot september cactus voeding kan de Maihueniopsis Subterranea Pulcherrima erg waarderen.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus. 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel