Huernia zebrina subs. magniflora

Artikelnummer: 20201906TA371 Plantpaspoort A: Huernia B: NL202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 182 van 385 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Huernia zebrina subs. magniflora

De Huernia zebrina subs. magniflora is een prachtige Huernia soort die voorkomt langs de Limpopo rivier in het Noorden van Zimbabwe en Namibië. Hier groeit deze Huernia tussen rotsen en stenen op droge vlaktes. 

De Magniflora variant van de Huernia Zebrina krijgt grotere bloemen waarbij de rode kleur vaak ook intenser is. Daarnaast worden de stammen ook langer en breder. De Huernia zebrina subs. magniflora heeft donkergroene stammen met getande randen. De bloemen van deze Huernia verschijnen in de herfst. Ze zijn tussen de 6-8 cm groot en hebben 5 bloembladeren. In het midden van de bloemen is een intens rode rand zichtbaar. De bloembladeren hebben een gele kleur met een rood patroon erop. De bloemen van deze Huernia ruiken niet zo lekker. Ze produceren de geur van rottend vlees. Dit doet deze plant om zo vliegen aan te trekken voor de bestuiving van haar bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Huernia zebrina subs. magniflora planten in een 8,5cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Huernia zebrina subs. magniflora in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Huernia zebrina subs. magniflora een zonnige tot lichte standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Huernia zebrina subs. magniflora beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Huernia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel