Cyanotis somaliensis (kitten ears)

Artikelnummer: 20201906TA349 Plantpaspoort A: Cyanotis B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 93 van 430 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Cyanotis somaliensis (kitten ears)

De Cyanotis somaliensis is een mooie vetplant soort. In de natuur komt de Cyanotis somaliensis voor in het Noorden van Somalië.

De Cyanotis somaliensis heeft allemaal langwerpige driehoekvorming groene bladeren. De bladeren groeien om en om tegenover elkaar uit een kleine stengel. Langs de randen van de bladeren groeien er allemaal kleine donzige haren. Door de combinatie van deze haren en vorm, lijken de bladeren van de Cyanotis somaliensis op katten oren. Hierdoor heeft deze vetplant de bijnaam kattenoor plant of kitten ears gekregen. 

De Cyanotis somaliensis is een zodevormende plant die vanuit de zijkant van haar stammen vertakt. Wanneer door de jaren heen je Cyanotis somaliensis te groot is geworden of uit verband is gegroeid kan je haar prima terug snoeien. Dit houdt de plant ook nog een compact. Als je de Cyanotis somaliensis in het voorjaar of zomer terugsnoeit kan je als je het leuk vindt de delen die je eraf snoeit ook weer oppotten zodat je nieuwe plantjes krijgt. 

De Cyanotis somaliensis gaat vaak gemakkelijk bloeien wanneer ze het naar haar zin heeft bij je. Dit doet ze in de zomer en in de herfst. Uit de top van de stengels groeien haar paarsblauwe bloemen met uitstekende oranje stuifmeeldraden.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Cyanotis somaliensis planten in een 12 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Cyanotis somaliensis 1x in de twee weken water. Tussen de waterbeurten door mag de grond even droog zijn.

Licht: De Cyanotis somaliensis ​houdt van een lichte/zonnige plaats. 

Voeding: Geef haar 1x per maand het gehele jaar cactus voeding en deze Cyanotis somaliensis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Cyanotis somaliensis kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel