Graptopetalum pachyphyllum (Bluebean)

Artikelnummer: 20201906TA350 Plantpaspoort A: Pachyphytum B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 173 van 385 Volgende
€ 3,50 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Graptopetalum pachyphyllum (Bluebean)

De Graptopetalum pachyphyllum is een mooie en kleinblijvende vetplant soort. Deze vetplant soort komt in de natuur voor in berggebieden in Centraal Mexico. 

Wat meteen opvalt bij de Graptopetalum pachyphyllum zijn haar mooie intens blauwe langwerpige bladeren. Wanneer je Graptopetalum pachyphyllum op een zonnige plek zet krijgen de zijkanten en toppen van de bladeren een roodroze gloed over zich. Deze vetplant groeit net als vele andere in een rozet vorm. Wanneer de rozet tussen de 5 en 6 cm in doorsnede is maakt de Graptopetalum pachyphyllum geregeld nieuwe zijscheuten. Deze groeien eerst als dunne stengel onderuit de hoofdplant en gaan daarna over in een nieuwe rozet. 

De Graptopetalum pachyphyllum is een gemakkelijke bloeien er dit doet ze dan ook vaak wel twee keer per jaar. Meestal in het voorjaar en zomer. Vanuit de kop van elke rozet groeit een kleine bloemstengel met daaraan een trosje van klokvormige wit-groene bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Graptopetalum pachyphyllum vetplanten in een 5,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Graptopetalum pachyphyllum in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Graptopetalum pachyphyllum houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in van mei tot september vindt de Graptopetalum pachyphyllum erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Graptopetalum pachyphyllum kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel